• Met zorg geselecteerd. Speciaal voor jou

  • Binnen 24 uur verstuurd

Alles wat je moet weten over amberblokjes

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: amberblokjes. Deze geurblokjes kom je ineens overal tegen en zijn populairder dan ooit. Ze zijn, naast de originele geur amber, tegenwoordig te koop in veel verschillende geuren. Maar wat zijn amberblokjes eigenlijk? Waarvan zijn deze gemaakt en hoe gebruik je het? Dit en meer leggen we je uit in onderstaand artikel.

Wat zijn amberblokjes en hoe werkt het?

Een amberblokje is een geurblokje dat vaak afkomstig is uit Marokko. De term amberblokjes komt door het feit dat de originele Marokkaanse geurblokjes de geur amber hadden. Dit blokje werd in eerste instantie voornamelijk gebruikt als parfum voor op de huid. Inmiddels worden deze geurblokjes echter met name gebruikt als geurverspreider voor in je huis.

De originele amberblokjes, die op een traditionele wijze met de hand worden gemaakt, zijn gemaakt van ecologische bijenwas en bevatten zowel natuurlijke als kunstmatige ingrediënten. Amberblokjes zijn inmiddels beschikbaar in veel verschillende geuren, maar wat ons betreft blijft het geurblokje met de originele geur amber de favoriet.

Bekijk alle amberblokjes

De voordelen van amberblokjes

Amberblokjes hebben vele voordelen ten opzichte van andere geurverspreiders of huisparfums. Het grootste voordeel is misschien wel de lange levensduur: de geur van een kwalitatief goed amberblokje blijft maanden, soms wel een jaar, aanwezig. Wanneer je merkt dat de geur afneemt, kun je het buitenste laagje van het blokje afraspen en ruikt het weer zo goed als nieuw.

Ook zijn amberblokjes een stuk veiliger en makkelijker in gebruik dan andere geurverspreiders. Zo maken amberblokjes geen gebruik van een vlam of rook, iets wat je wel hebt bij bijvoorbeeld geurkaarsen of wierook. Verder zijn amberblokjes erg veelzijdig. Deze geurblokjes zijn ooit ontstaan als parfum voor op je huid, maar tegenwoordig worden ze voornamelijk gebruikt als geurverspreider voor in je woonkamer, kast of auto.

Hoe gebruik je amberblokjes?

Amberblokjes zijn ontzettend eenvoudig te gebruiken: het enige wat je hoeft te doen is deze geurblokjes neer te leggen op de plek waar je de geur wilt verspreiden. Wanneer je amberblokjes gebruikt, is het belangrijk om deze altijd op een schaaltje te leggen. Door verschillende ingrediënten kunnen deze blokjes namelijk vlekken op bijvoorbeeld je kleding.

Naast dat je het amberblokje kunt leggen op een schaaltje, zijn er tegenwoordig ook houders en geurbranders beschikbaar speciaal voor amberblokjes. Met een geurbrander begint het amberblokje te smelten waardoor de geur extra goed vrijkomt.

Wanneer je merkt dat de geur van het amberblokje afneemt, kun je het buitenste laagje van het blokje afraspen. Wanneer je dit doet, zul je merken dat de geur weer als nieuw is.

Tip: wanneer je het schraapsel opzuigt in de stofzuigzak, kun je dit weer fantastisch hergebruiken en nogmaals genieten van de geur.

Zijn amberblokjes schadelijk?

Amberblokjes zijn over het algemeen een stuk veiliger in gebruik dan bijvoorbeeld geurkaarsen, aangezien deze geurblokjes gebruikt kunnen worden zonder een vlam. Dit maakt amberblokjes één van onze favoriete producten om je huis te voorzien van een heerlijke geur.

Sommige mensen kunnen een allergische reactie, zoals huidirritatie, ervaren wanneer zij in contact komen met amberblokjes. Wees daarom, zeker de eerste keer, voorzichtig wanneer je huid in contact komt met het amberblokje.

Amberblokjes zijn niet geschikt voor inwendig gebruik: zorg daarom altijd dat je de amberblokjes buiten het bereik van kinderen houdt.

Amberblokjes bij Selected Scents

Wij hebben de missie om je volledig te helpen ontspannen en een oase van rust te creëren door middel van de beste geuren. Onze amberblokjes zijn gemaakt van de beste ingrediënten en beschikbaar in meerdere geuren, waardoor de originele geur Amber. Ontdek al onze Selected+ amberblokjes in onze webshop en ontdek de magie en kracht van deze heerlijke geurblokjes.

Alle amberblokjes