• Met zorg geselecteerd. Speciaal voor jou

  • Binnen 24 uur verstuurd

Alles wat je moet weten over geurkaarsen

Geurkaarsen zijn fantastisch om je huis te voorzien van een heerlijke geur waarmee je een warme sfeer kunt creëren. Naast dat geurkaarsen heerlijk ruiken, zijn deze ook nog eens een fantatische toevoeging aan je interieur. Maar wat zijn geurkaarsen eigenlijk? Hoe gebruik je geurkaarsen en zijn deze schadelijk? Dit en meer leggen we je hieronder uit. Of je nu al jaren lang een liefhebber bent van geurkaarsen of gewoon nieuwsgierig bent naar wat geurkaarsen voor jou kunnen doen: dit artikel is de perfecte gids om je op weg te helpen in de wondere wereld van geurkaarsen.

Geurkaars route du soleil feu des fleurs

Wat zijn geurkaarsen en hoe werkt het?

Het gebruik van geurkaarsen is de meest populaire manier om een aangename geur te verspreiden in je huis. Naast de fijne geur die deze kaarsen verspreiden, zijn deze ook nog eens ontzettend sfeervol door dat de vlam natuurlijk licht geeft.

Geurkaarsen zijn gemaakt van een mengsel van was (bijvoorbeeld soja- of bijenwas) en geuroliën. Wanneer je de geurkaars aansteekt, zorgt de warmte van de vlam ervoor dat de was langzaam begint te smelten en de geur vrij komt. De dampen die vervolgens vrijkomen, zorgen voor de gewenste geur in je huis.

Dit type kaarsen zijn er in ontzettend veel soorten, maten en geuren. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel een geurkaars te vinden die perfect bij jou past. Zoek jij een geurkaars die volledig veganistisch is? Of ben je op zoek naar een geurkaars met zomerse geuren? Bij Selected Scents vind je altijd wel een kaars die bij jou past.

Bekijk alle geurkaarsen

De voordelen van het gebruik van geurkaarsen

Het gebruikt van geurkaarsen biedt vele voordelen. Het grootste voordeel van een geurkaars ten opzichte van een normale kaars is het feit dat geurkaarsen een aangename geur verspreiden. Zo kunnen geuren je helpen ontspannen en tot rust te komen, waardoor jij voor jezelf een oase van rust kunt creëren. Daarnaast zijn geurkaarsen een fantastische toevoeging aan je interieur en creëren deze een warme sfeer door de vlam. Ook zijn er geurkaarsen beschikbaar met een edelsteen die bijvoorbeeld geduld en enthousiasme stimuleert. Door de populariteit van geurkaarsen zijn deze beschikbaar in ontzettend veel soorten en geuren. Hierdoor kun je veel variëren met verschillende geuren in de verschillende seizoenen van het jaar.

Kwaliteit vinden we belangrijk, ontdek onze merken.

Zijn geurkaarsen schadelijk?

Of het gebruik van geurkaarsen risico’s met zich brengt voor je gezondheid, hangt sterk af van het type (geur)kaars en welke ingrediënten er gebruikt worden. Bij sommige geurkaarsen kunnen mogelijk gevaarlijke stoffen vrijkomen wanneer je deze aansteek. Zo toont onderzoek aan dat geurkaarsen van paraffinewas, een was die vaak gebruikt wordt in goedkope kaarsen, risico’s met zich meebrengen voor je gezondheid en de luchtkwaliteit in je huis kunnen verslechteren.

Daarom is het belangrijk om bij het kopen van geurkaarsen goed te letten op de ingrediënten die worden gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen zoals sojawas of bijewas. Zorg er ook altijd voor dat de ruimte goed wordt geventileerd wanneer je de geurkaars laat branden door bijvoorbeeld een raam open te zetten.

Zorg er daarnaast altijd voor dat je op een verantwoorde manier omgaat met een geurkaars. Laat een geurkaars nooit zonder toezicht branden en zorg dat deze buiten het bereik van kinderen en huisdieren staat. Zorg ervoor dat de kaars nooit in de buurt staat van iets brandbaars staat en zet deze op een ondergrond dat tegen warmtebestendig is. Laat een geurkaars daarnaast nooit langer dan vier uur achter elkaar branden en zorg dat de vlam het glas niet kan raken. Zorg ervoor dat je, voordat je de kaars aansteekt, de lont in het midden van het glas staat en de lont is afgeknipt tot 5 milimeter om zo rook en schade aan het glas te voorkomen. Laat verder de geurkaars nooit helemaal opbranden maar zorg ervoor dat er minimaal 5 millimeter aan was in het glas blijft zitten.

Door te kiezen voor de geurkaarsen met de beste ingrediënten en de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, kun je op een veilige manier genieten van de heerlijke geur.

Tips bij het kiezen van geurkaarsen

Er zijn geurstokjes in ontzettend veel soorten, maten en geuren. Een keuze maken kan dan misschien lastig zijn. Hieronder geven wij jou 3 tips om je te helpen met het kiezen van de juiste geurstokjes.

Geurkaarsen zijn er in ontzettend veel soorten, maten en geuren. Daarom kan het misschien lastig zijn om een goede keuze te maken. Hieronder geven wij je 3 tips om je te helpen met het kiezen van de juiste geurkaars.

Tip 1: kijk goed naar de gebruikte ingrediënten en de kwaliteit

Hierboven hebben we je al iets meer verteld over de risico’s van bepaalde ingrediënten. Kies bijvoorbeeld altijd voor natuurlijke ingrediënten zoals sojawas of bijenwas en niet voor paraffine.

De kwaliteit van geurkaarsen kan van merk tot merk verschillend. Geurkaarsen van hoge kwaliteit bieden zorgen voor een langere verspreiding van de geur ten opzichte van geurkaarsen van een lage kwaliteit.

Tip 2: bedenk in welke ruimte je de geurkaars gaat gebruiken

Gebruik je de geurkaars in de badkamer, wil je waarschijnlijk sneller kiezen voor een frisse geur. Gebruik je de geurkaars op het terras op een zomeravond? Dan wil waarschijnlijk kiezen voor een hele zomerse, fruitige geur. Maar gebruik je de geurkaars bijvoorbeeld in je woonkamer? Kies dan juist voor een ontspannende en warme geur om een huiselijke sfeer te creëren.

Tip 3: maak een keuze voor het type geur

Kies bijvoorbeeld voor een bloemige, kruidige of houtachtige geur. Dit kan ook te maken hebben met het seizoen van het jaar. Zo wordt er in de lente en zomer vaak gekozen voor meer bloemige en fruitig geuren. In de winter wordt er daarentegen vaker gekozen voor meer warme en houtachtige geuren.

Geurkaarsen bij Selected Scents

Bij Selected Scents helpen we je volledig te ontspannen en een oase van rust te creëren door middel van geuren. Alle geurkaarsen die we aanbieden zijn geselecteerd op kwaliteit, beleving en geur. Hierdoor ben je altijd verzekerd van hoge kwaliteit geurkaarsen. We bieden een ruim assortiment aan geurkaarsen aan zodat er altijd wat voor je tussenzit. Ontdek hieronder onze favoriete merken of klik hier om alle geurkaarsen te bekijken.

Ontdek het merk Feu des Fleurs.

Ontdek het merk Feu des Fleurs.

Bekijk alle producten
Bekijk alle producten

Maak kennis met Hey Chalky.

Maak kennis met Hey Chalky.

Bekijk alle producten
Bekijk alle producten

Ontdek De Scent geurkaarsen.

Ontdek De Scent geurkaarsen.

Bekijk alle producten
Bekijk alle producten