• Met zorg geselecteerd. Speciaal voor jou

  • Binnen 24 uur verstuurd

Alles wat je moet weten over geurstokjes

Geuren hebben een positief effect op jouw humeur en welzijn. Zo heeft geur de kracht om ons mee te nemen naar plaatsen en herinneringen die emoties oproepen. Het gebruiken van geurstokjes is dan ook een fantastische manier om dit effect te bereiken, zonder bijvoorbeeld het gebruik van geurkaarsen of wierook. Maar wat zijn geurstokjes eigenlijk? Wat zijn de voordelen en hoe gebruik je die? Dit en nog veel meer leggen we je uit in dit artikel.

Feu des fleur geurstokjes moonlight garden

Wat zijn geurstokjes en hoe werkt het?

Er zijn veel manieren om in jouw woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken een aangename en fijne geur te verspreiden. Één van de meest populaire producten die hiervoor gebruikt worden, zijn geurstokjes.

Geurstokjes zijn stokjes, vaak gemaakt van hout, bamboe of andere natuurlijke materialen, die in geparfumeerde olie worden gezet. De stokjes die worden gebruikt, absorberen de geurvloeistof. Hierdoor wordt de geur verspreid in de ruimte waarin deze staat. Het enige wat je dus hoeft te doen is de geurstokjes in het potje te steken en vervolgens zal alles vanzelf gaan.

Stem de hoeveelheid stokjes die je in een potje gebruik af op de ruimte waarin deze komt te staan. Hoe groter de ruimte: hoe meer stokjes je moet gebruiken om de geur zo goed mogelijk te verspreiden. Zo voorkom je dat de geur te sterk of te zwak is.

Bekijk alle geurstokjes

De voordelen van het gebruik van geurstokjes

Het gebruiken van geurstokjes biedt vele voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat geurstokjes een aangename geur verspreiden in je huis zodat je, je maximaal kunt ontspannen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere redenen om te kiezen voor geurstokjes. Zo is onder andere het gebruik van geurstokjes ontzettend eenvoudig. Het enige wat je namelijk hoeft te doen, is de stokjes in het flesje steken. Zodra je dit hebt gedaan, absorberen de stokjes de parfumolie en gaat alles vanzelf. Daarnaast zijn geurstokjes een stuk veiliger dan andere geurverspreiders, zoals geurkaarsen of wierook, aangezien geurstokjes geen vlam hebben of rook verspreiden.

Kwaliteit vinden we belangrijk, ontdek onze merken.

Zijn geurstokjes schadelijk?

Over het algemeen zijn geurstokjes veilig en dus niet schadelijk voor jouw gezondheid, zolang deze maar op de juiste manier worden gebruikt. Raadpleeg dan ook altijd de instructies op de verpakking. Het kan echter wel zo zijn dat sommige (geur)stoffen een allergische reactie kunne veroorzaken bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Voorkom dan ook altijd dat de parfumolie in contact komt met de huid om irritaties te voorkomen.

Wanneer je de geurstokjes gebruikt, is het belangrijk deze op een stabiele plaats neer te zetten, buiten het bereik van kinderen huisdieren en brandbare materialen. Ook is het beter de geurstokjes niet voor bijvoorbeeld een ventilator of in een tochtige ruimte te zetten, zeker niet wanneer je mogelijk allergisch bent voor de parfumolie.

Wanneer je op een veilige en verantwoorde manier omgaat met de geurstokjes, kan je genieten van de heerlijke geur die door de ruimte wordt verspreid.

Tips bij het kiezen van geurstokjes

Er zijn geurstokjes in ontzettend veel soorten, maten en geuren. Een keuze maken kan dan misschien lastig zijn. Hieronder geven wij jou 3 tips om je te helpen met het kiezen van de juiste geurstokjes.

Tip 1: bedenk in welke ruimte je de geurstokjes gaat gebruiken

Gebruik je ze in de badkamer, wil je misschien kiezen voor een frisse geur. Maar ga je ze gebruiken in bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer, kies je vaak eerder voor een ontspannende en warme geur.

Tip 2: maak een keuze voor het type geur

Kies bijvoorbeeld voor een bloemige, kruidige of houtachtige geur. Dit kan ook te maken hebben met het seizoen van het jaar. Zo wordt er in de lente en zomer vaak gekozen voor meer bloemige en fruitig geuren. In de winter wordt er daarentegen vaker gekozen voor meer warme en houtachtige geuren.

Tip 3: kies geurstokjes van goede kwaliteit met de juiste hoeveelheid stokjes

Het is belangrijk om geurstokjes van goede kwaliteit te kiezen. Goede kwaliteit geurstokjes gaan vaak langer mee en zijn beter in staat om de geur beter te verspreiden in de ruimte. Bij Selected Scents bieden we alleen geurstokjes aan van hoge kwaliteit, zodat jij maximaal kunt genieten van je favoriete geur. De hoeveelheid stokjes hangt af van de grootte van de ruimte: hoe groter de ruimte is, hoe meer stokjes je moet gebruiken om de geur goed te verspreiden in de ruimte.

Geurstokjes bij Selected Scents

Bij Selected Scents helpen we je volledig te ontspannen en een oase van rust te creëren door middel van geuren. Alle geurstokjes die we aanbieden zijn geselecteerd op kwaliteit, beleving en geur waardoor deze de perfecte keuze zijn. We bieden een ruim assortiment aan geurstokjes aan zodat er altijd wat voor je tussenzit. Ontdek hieronder onze favoriete merken of klik hier om alle geurstokjes te bekijken.

Ons favoriete merk: Feu Des Fleurs

Ons favoriete merk: Feu Des Fleurs

Alle Feu Des Fleurs geurstokjes
Meer over dit merk
Alle Feu Des Fleurs geurstokjes
Meer over dit merk

Ruim assortiment geurstokjes

Ruim assortiment geurstokjes

Bekijk alle geurstokjes
Perfect als cadeau
Bekijk alle geurstokjes
Perfect als cadeau