• Met zorg geselecteerd. Speciaal voor jou

  • Binnen 24 uur verstuurd

Alles wat je moet weten over natuurlijke geurkaarsen

maart 15, 2023

Natuurlijke geurkaarsen worden steeds populairder. Geurkaarsen worden veelal gebruikt om te ontspannen, relaxen en een huiselijke sfeer te creëren. Maar wist je dat het gebruik van geurkaarsen niet altijd gezond is?

Zo legden we in deze blog al eens uit dat het gebruik van bijvoorbeeld paraffinewas, een was die vaak gebruikt wordt in goedkopere kaarsen, gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen en de luchtkwaliteit in je huis kunnen verslechteren.

Veel mensen kiezen dan ook steeds vaker voor natuurlijke kaarsen die gemaakt zijn van duurzame en veiligere materialen. Maar wat zijn natuurlijke geurkaarsen? Welke ingrediënten worden er gebruikt? En welke natuurlijke geurkaarsen bieden we aan bij Selected Scents? Dit en meer leggen we je uit in dit artikel!

Wat zijn natuurlijke geurkaarsen en welke ingrediënten worden er gebruikt?

Het grootste verschil tussen normale geurkaarsen en natuurlijke geurkaarsen zit in het gebruik van de ingrediënten. Bij niet-natuurlijke geurkaarsen wordt er veel gebruik gemaakt van paraffinewas. In deze was zit paraffine: een stof die is afgeleid van bijvoorbeeld aardolie of steenkool. Bij de verbranding hiervan kunnen er giftige stoffen vrijkomen. Deze was wordt vaak gebruikt in goedkopere (geur)kaarsen.

Bij natuurlijke geurkaarsen wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke was. Dit is gezonder doordat er geen paraffine aan toegevoegd wordt. Voorbeelden van natuurlijke wassen zijn soja-, bijen- en koolzaadwas. Verder wordt er bij natuurlijke geurkaarsen gebruik gemaakt van natuurlijke etherische oliën. Dit zijn geuroliën die niet schadelijk zijn voor de gezondheid.

Waarom zou je kiezen voor natuurlijke geurkaarsen?

Het grootste voordeel van natuurlijke geurkaarsen is, zoals je misschien al verwacht, dat deze minder schadelijk zijn voor je gezondheid dan goedkope geurkaarsen gemaakt van paraffinewas.

Een ander voordeel is dat natuurlijke geurkaarsen over het algemeen duurzamer zijn en minder schadelijk voor het milieu. Dit komt doordat er bij het gebruik van deze kaarsen minder chemische en onnatuurlijke stoffen vrijkomen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Dit zorgt voor een schonere lucht in je huis. Beter voor jou én het milieu.

Hey Chalky geurkaars

Hoe haal je het meeste uit je natuurlijke geurkaars?

Knip de lont voordat je de kaars aansteekt tot ongeveer 4 millimeter. Het is belangrijk om je kaars de eerste keer tussen de 60 en 90 minuten laat branden: hierdoor activeer je de was en geur beter. De brandtijd kan variëren door de omgevingstemperatuur. Hou de was altijd vrij van vuiligheid zoals stukjes lont of stukjes lucifer. Brand de kaars nooit helemaal op: laat tenminste een 5 millimeter tot 2 centimeter was aanwezig.

Natuurlijke geurkaarsen bij Selected Scents.

Wij bieden een ruim assortiment aan met natuurlijke geurkaarsen. Ons favoriete merk voor wanneer je op zoek bent naar natuurlijke geurkaarsen is Hey Chalky. De producten van dit merk worden met de hand gemaakt in Hamburg, Duitsland. Er wordt hierbij alleen gebruik gemaakt van 100% natuurlijke sojawas en wordt er geen gebruik gemaakt van paraffine, parabenen, plastic, ftalaten of andere schadelijke stoffen. Ook zijn deze producten geschikt voor veganisten.

Meer lezen?

Meer recente berichten:

Gun jezelf een oase van rust

 

Start shoppen
Geurstokjes Geurkaarsen Amberblokjes kopen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% korting op je eerste bestelling


Let op: Je code wordt direct zichtbaar na het invullen van je gegevens.
Kopieer de code of sla het goed op.

Klanten beoordelen ons met een 4,6 / 5 ⭐⭐⭐⭐⭐