• Met zorg geselecteerd. Speciaal voor jou

  • Binnen 24 uur verstuurd

Hoe werken geurstokjes?

september 29, 2023

Geurstokjes hebben hun plek ingenomen in de wereld van huisparfumering, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Deze stijlvolle en subtiele geurverspreiders zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar bieden ook een consistente en langdurige geur in elke ruimte. Maar hoe werken geurstokjes precies? Laten we deze vraag ontrafelen.

Wat zijn geurstokjes?

Geurstokjes, ook wel bekend als geurdiffusers met riet, bestaan uit een vloeistof (meestal op oliebasis) in een flesje, waarin dunne rietstokjes of bamboestokjes worden geplaatst. Deze stokjes fungeren als een kanaal waardoor de geurolie omhoog kan reizen en vervolgens in de lucht kan verdampen.

Hoe werken geurstokjes

Het wetenschappelijke proces achter geurstokjes

Het geheim van hoe geurstokjes werken ligt in het capillair principe. De poriën van het riet zuigen de geurolie op, waardoor deze omhoog beweegt en aan de oppervlakte van het riet wordt blootgesteld. Zodra de olie in contact komt met de lucht, verdampt deze en verspreidt zo de geur door de kamer.

Geurstokjes bij Selected Scents

Tips voor het gebruik van geurstokjes

  1. Plaatsing: Voor een optimale verspreiding van de geur, plaats de geurstokjes in een open ruimte waar de luchtcirculatie goed is.
  2. Hoe meer stokjes, hoe sterker de geur: Wil je een sterkere geur? Voeg dan meer stokjes toe aan je diffuser.
  3. Draai de stokjes: Voor een intensere geurervaring, draai de stokjes eens per week om. Dit helpt om de verzadigde kant van de stokjes bloot te stellen en meer geur vrij te geven.
  4. Ververs de stokjes: Na verloop van tijd kunnen de stokjes verzadigd raken. Vervang ze indien nodig om de efficiëntie van je diffuser te behouden.

Waarom kiezen voor geurstokjes?

  • Continu Geur: In tegenstelling tot kaarsen of sprays die moeten worden aangestoken of gespoten, geven geurstokjes continu geur af.
  • Veiligheid: Ze vereisen geen vlam of elektriciteit, wat ze veiliger maakt, vooral in huizen met kinderen of huisdieren.
  • Esthetisch: Met hun elegante design zijn geurstokjes ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur.
Bekijk alle geurstokjes

Meer lezen?

Meer recente berichten:

Gun jezelf een oase van rust

 

Start shoppen
Geurstokjes Geurkaarsen Amberblokjes kopen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% korting op je eerste bestelling


Let op: Je code wordt direct zichtbaar na het invullen van je gegevens.
Kopieer de code of sla het goed op.

Klanten beoordelen ons met een 4,6 / 5 ⭐⭐⭐⭐⭐