• Met zorg geselecteerd. Speciaal voor jou

  • Binnen 24 uur verstuurd

Geurstokjes of geurkaarsen: wat kies je?

maart 27, 2023

Geur speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Zo kan geur ons humeur beïnvloeden, kan het emoties en herinneringen oproepen en kan het een kalmerend effect hebben. Er zijn veel verschillende geurverspreiders die je kunt gebruiken, maar geurstokjes en geurkaarsen zijn over het algemeen het meest populair.

Maar wat kies je: geurstokjes of geurkaarsen? In dit artikel leggen we je de verschillen uit zodat jij een goede keuze kunt maken.

De geurverspreiding

Het eerste aspect waar vaak naar wordt gekeken wanneer men op zoek is naar een goede geurverspreider is, uiteraard, geurverspreiding. Zowel geurstokjes als geurkaarsen verspreiden een aangename geur in de ruimte waarin je deze gebruikt, maar de werking van beide producten is anders. De geur van geurkaarsen komt pas vrij zodra de geurkaars wordt aangestoken. Hierdoor wordt de geur voornamelijk verspreid in de directe omgeving van de kaars. De geur van geurstokjes wordt verspreid door de stokjes in de geurolie te zetten. Deze geurolie wordt vervolgens in de geurstokjes opgenomen en verspreid in de ruimte. Hierdoor wordt de geur van geurstokjes, over het algemeen, in een groter gebied verspreid dan dat bij geurkaarsen het geval is. Echter hangt dit sterk af per product en de hoeveelheid geurolie die wordt gebruikt in de geurkaarsen of geurstokjes.

Wil je naast een goede geurverspreiding ook een warme sfeer creëren in je huis? Dan is de keuze voor geurkaarsen een goede keuze. Geurkaarsen creëren namelijk een gezellige en warme sfeer door het gebruik van een vlam.

Bekijk alle geurkaarsen

De veiligheid

Een ander aspect waar je rekening mee kunt houden bij het gebruiken van geurverspreiders, is de veiligheid. Veiligheid is met name bij het gebruik van geurkaarsen van belang. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je een geurkaars nooit onbeheerd achterlaat en altijd op een stabiele ondergrond plaatst. Ook moet je geurkaarsen altijd buiten het bereik van kinderen en dieren houden. Geurstokjes zijn over het algemeen een stuk veiliger in gebruik. Waar je met name op moet letten bij het gebruik van geurstokjes, is dat de geurolie niet gaat vlekken op bijvoorbeeld je kleding of een vloerkleed.

De duurzaamheid

Veel mensen kijken vandaag de dag naar de duurzaamheid van producten. Ook bij de keuze tussen geurkaarsen en geurstokjes kan dit voor jou een rol spelen. Wanneer duurzaamheid voor jou erg belangrijk is, raden we je aan om te kiezen voor geurstokjes. Het grote voordeel van geurstokjes is dat deze over het algemeen langer meegaan dan geurkaarsen, maar dit verschilt uiteraard erg per product. Daarnaast zijn geurstokjes navulbaar en hoef je dus geen nieuw glas en stokjes aan te schaffen wanneer de geurolie op is. Geurkaarsen zijn niet navulbaar waardoor je een nieuwe geurkaars zult moeten kopen zodra deze op is. Het potje van de geurkaars kun je natuurlijk altijd hergebruiken als bijvoorbeeld een pennenhouder of als potje waar je kleine items in bewaard zoals knopen of kralen.

Feu des fleur geurstokjes moonlight garden
Bekijk alle geurstokjes

De keuze tussen geurstokjes en geurkaarsen hangt dus erg af van wat voor jou belangrijk is. Beide producten hebben zowel voor- als nadelen. Wil je een gezellige sfeer creëren? Dan zijn geurkaarsen ideaal om te gebruiken. Ga je liever voor continue verspreiding van een aangename geur? Dan zijn geurstokjes voor jou een goede optie.

Twijfel je na het lezen van dit artikel nog steeds? Klik dan hier voor meer informatie over geurstokjes of klik hier voor meer informatie over geurkaarsen.

Meer lezen?

Meer recente berichten:

Gun jezelf een oase van rust

 

Start shoppen
Geurstokjes Geurkaarsen Amberblokjes kopen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% korting op je eerste bestelling


Let op: Je code wordt direct zichtbaar na het invullen van je gegevens.
Kopieer de code of sla het goed op.

Klanten beoordelen ons met een 4,6 / 5 ⭐⭐⭐⭐⭐