• Met zorg geselecteerd. Speciaal voor jou

  • Binnen 24 uur verstuurd

Het effect van een geurkaars op je slaapritme

maart 17, 2023

Een geurkaars kan veel meer doen dan alleen maar een aangename geur verspreiden in je huis. De juiste geurkaars kan bijvoorbeeld een rustgevende en kalmerende omgeving creëren die bijdraagt aan een beter slaapritme. In deze blog bespreken we wat het kan doen met je slaapritme en welke geuren het beste werken om je te helpen ontspannen.

Wat doen geuren met ons lichamelijk gezien?

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen hoe geur invloed heeft op ons lichaam. Geur heeft een directe verbinding met ons limbisch systeem, dat verantwoordelijk is voor emoties en geheugen. Wat geur met je brein kan doen lees je bijvoorbeeld hier. Door het inademen van bepaalde geuren kan ons lichaam vrijwel direct reageren door bijvoorbeeld het vrijgeven van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Dit kan helpen om ons te kalmeren en te ontspannen, wat bijdraagt aan een betere nachtrust.

Kies de juiste geuren

Een geurkaars is dus een handige manier om rustgevende geuren in je huis te gaan verspreiden. Bij het kiezen van een geurkaars is het belangrijk om te letten op de ingrediënten. Kies voor een kaars die is gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals sojawas en essentiële oliën. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen schadelijke stoffen inademt tijdens het branden van de kaars.

Wat zijn populaire geuren voor een beter slaapritme?

Een goede keuze voor een geurkaars is vanille. Deze geur heeft een rustgevend effect en kan helpen om je te ontspannen na een lange dag. Bovendien heeft vanille ook een zoete en aangename geur, wat het perfect maakt voor mensen die op zoek zijn naar een subtiele geur in hun slaapkamer.

Hey Chalky Geurkaars Vanilla en tabacco
Bekijk product

Wanneer je op zoek bent naar een wat meer exotische geur, dan is bijvoorbeeld een geurkaars dat sandelhout als één van de ingrediënten heeft een goede keuze. Sandelhout staat namelijk bekend om zijn kalmerende en ontspannende effecten en kan helpen om stress te verminderen. Daarnaast heeft deze geur ook een aardse en houtachtige geur, wat het perfect maakt voor mensen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke geur in hun slaapkamer.

Geurkaars gebruiken om je slaapritme te verbeteren?

Wil je een geurkaars wilt gebruiken om je slaapritme te verbeteren? Dan is het belangrijk om de geurkaars ongeveer 30 minuten voordat je naar bed gaat aan te steken. Dit zorgt ervoor dat de geur zich kan verspreiden in je slaapkamer en je lichaam.

Oh, en trouwens. Het is natuurlijk van levensbelang om de kaars uit te blazen voordat je gaat slapen om veiligheidsredenen. Het is nooit een goed idee om een kaars onbeheerd achter te laten terwijl hij nog brandt. Het kan ook helpen om de kaars te plaatsen op een vlakke ondergrond, uit de buurt van brandbare objecten en buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Dank je wel voor het noemen van deze belangrijke veiligheidsmaatregel!

Ontdek jouw favoriete geur

Meer lezen?

Meer recente berichten:

Gun jezelf een oase van rust

 

Start shoppen
Geurstokjes Geurkaarsen Amberblokjes kopen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% korting op je eerste bestelling


Let op: Je code wordt direct zichtbaar na het invullen van je gegevens.
Kopieer de code of sla het goed op.

Klanten beoordelen ons met een 4,6 / 5 ⭐⭐⭐⭐⭐